martes, 26 de enero de 2016
Pyrenaicako Emakumeen Blogaren VII Sariak - Itziar Lazurtegi Mateos. VII Premios Itziar Lazurtegi Mateos del Blog de Mujeres de Pyrenaica
Pyrenaicako Emakumeen Blogaren VII. Sariak – Itziar Lazurtegi Mateos
1- 2016 urtean zehar blogerako jaso diren kolaborazioek parte hartuko dute.
2- Landuko diren gaiek mendiarekin lotura izango dute: xendazaletasuna, eskalada, alpinismoa, mendi lasterketak, iraupen luzeko ibilaldiak, mendiko medikuntza, ingurugiroa, mendiko literatura, orientazioa, argazkiak, etab. Mendizaleen kolektiboko kide gisa, emakumeek buruturiko jarduerak nabarmenduko dira, beren zaletasunak eta balioak.
3- Kolaborazioak mujeresdepyrenaica@blogspot.com helbidera bidaliko dira.
4- Sariak hauek izango dira:
· Bisita gehien izango dituen sarrerarentzat: 250 €
· Sarrera gehien izango dituen kolaboratzailearentzat: 250 €
5- Irabazleak blogaren barne-estatistikek emandako emaitzetatik aterako dira.
6- Kolaboratzaile gehiagok saria irabazteko aukera izan dezaten, irabazleak ezingo du hurrengo bi deialdietan saririk eskuratu.
7- Deialdi berean artikuluen lehiaketan saria irabaziz gero, ezingo da blog-lehiaketan saririk eskuratu.
8- Sarien banaketa, 2017ko lehen hilabeteetan ospatuko den Euskal Mendizaletasunaren Galan egingo da.
9- Lehiaketan parte hartzeak, oinarri hauek onartzea suposatzen du eta hauen aplikazioan sortu daitezkeen zalantzak aldizkariko erredakzio batzordeko kideek argitu eta erabakiko dute.
lunes, 25 de enero de 2016
domingo, 24 de enero de 2016
jueves, 21 de enero de 2016
Cruz de Priena (Covadonga) - mendikolore
Covadongan gaude. Bazkaltzeko toki egokia bilatzera goaz. Cruz de Priena ez da jatetxe ezaguna, baina guretzat toki oso aproposa izango da gaur. Izen bereko Hostatua baino metro batzuk beherago dagoen aparkalekuan utzi dugu kotxea, eta errepidearen beste aldean daukagu ibilbidearen irteera.
http://mendipitxinkolore.blogspot.com.es/2016/01/cruz-de-priena-725-mt-covadonga.html
martes, 19 de enero de 2016
Mañana de invierno en Etxalar - Miren Muñoz Trigo
Poco a poco va despertando el día.
La niebla deja pasar al sol que nos va calentando
El aire se respiraba a bocanadas. El bosque vestía sus galas de invierno a nuestro paso, y todo, absolutamente todo era sereno y bello. A las nueve menos cuarto de la mañana atravesamos las calles solitarias de Etxalar comenzando una preciosa circular que nos llevaría hacia dos cimas modestas de la zona, el Barda (805 m) y el Azkua (782 m).
lunes, 18 de enero de 2016
domingo, 17 de enero de 2016
Picu Urriellu - Mati Sanz Rebato
Pues, sí. Yo también he estado allí arriba. El 21 de septiembre del pasado 2015 hice cumbre con mis dos compañeros de cordada en el celebérrimo Picu Urriellu. El experimentado Miguel iba de primero del curioso grupo formado por su hijo de 10 años y una tardía aficionada a la escalada, de 60.
jueves, 7 de enero de 2016
Montañas de Córcega - Txaro Iglesias Lareo
Monte d'Oro
Este año en nuestra salida
navideña decidimos conocer Córcega, también llamada la "montaña en el mar". Nos han sorprendido gratamente
muchas cosas en la isla: los magníficos paisajes montañosos, los montes graníticos
con fuertes desniveles, los lagos de montaña de aspecto paradisíaco, los vastos bosques de hayas, pinos, encinas…
martes, 5 de enero de 2016
lunes, 4 de enero de 2016
VI Premios Itziar Lazurtegi Mateos del Blog Mujeres de Pyrenaica / Pyrenaicako emakumeak
Colaboradora con mayor número de entradas:
Por sus entradas de Euskal Herria, Pirineos, Picos de Europa,
Cordillera Cantábrica, Argentina, etc.
domingo, 3 de enero de 2016
Circular por el Paisaje Protegido de la Geria (Lanzarote) - Luisa Alonso Cires
Los viñedos de la Geria (Lanzarote) y Guardilama (603 m)
La mayor parte de la superficie de la isla de Lanzarote está ocupada por terreno volcánico, lo que no ha sido obstáculo para que en la zona de la Geria se haya desarrollado una ingeniosa agricultura de viñedos que aprovecha el lapilli o picón para plantar sus vides en conos rodeados por semicírculos de piedras. De esta forma se protegen las plantas de los habituales vientos alisos y se reduce la evaporación, aprovechando al máximo la humedad que arrastran los alisos y que queda atrapada en la porosidad de la piedra volcánica.